Hozzávalók:
1 dl víz
10 dkg vaj
1 kk cukor
10 dkg liszt
3 tojás (szerintem 2 is elég)
A vizet egy lábosba teszem, beleszórom a cukrot és belekockázom a vajat. ha már teljesen elolvadt a vaj, akkor hozzáadom a lisztet és jól elkeverem. Akkor lesz jó, ha már elválik a tészta az edény falától. Megvárom, amíg kihűl, és utána hozzáadom több részletben az előzőleg villával felvert tojásokat. Jól eldolgozom a tésztát, ilyen ragacsos, nyúlós lesz.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tepsit sütőpapírral kibélelem és egy kanállal (vagy, aki szép formásat akar, akkor habzsákkal) kis gombócokat teszek rá. Arra figyelni kell, hogy duplájára megnőnek, tehát messze kell elhelyezni egymástól őket. 20 percig sütöttem légkeveréses módban. Fontos, hogy nem szabad kinyitni a sütőt, csak a sütés végén, mert összeesik a tészta. És amikor kész, akkor én megszurkáltam hústűvel, hogy a gőz tudjon távozni belőle. Ezt is olvastam valamelyik oldalon, hogy így kell. A rácson hagyjuk kihűlni. A kihűltek, akkor kettévágjuk és megtöltjük őket. csak fogyasztás előtt töltsük meg, mert különben elázik a tészta a krémtől.
Én most sima vaníliás pudingot csináltam és tettem bele és tejszínhabot. De lehet csokipudingot is bele tenni, vagy a tetejét leönteni karamellel, csokival.

Csokoládés csodák a címe. De hogy került a csokis sütemények receptkönyvébe ez? :-)
VálaszTörlésHát azt nem tudom... :) Köszi a címet!
VálaszTörlés