2011. február 20., vasárnap

Mediterrán penne

Régen sokat rendeltünk kaját, mindenhonnan. Az egyik étteremből szoktam ehhez hasonló tésztát rendelni, imádom, mert olyan könnyű és finom. Rendelve persze elég drága, és sosem elég, így gondoltam, hogy inkább megcsinálom magamnak. Kis módosítások azért vannak benne, ők juhsajtot tesznek rá, én fetát tettem.

Hozzávalók:
2 fej lilahagyma
1 tv paprika
1 kisebb cukkini
10 dkg feta sajt
olívaolaj, só, bors
penne tészta

Amikor a tésztának felteszem a vizet forrni, akkor szoktam nekiállni az egész műveletnek, mert mire megfő a tészta, addigra a feltét is kész van.
A lilahagymát szeletekre vágtam, a paprikát is és a cukkinit is. Olívaolajon megpirítottam először a hagymát, majd rádobtam a paprikát és a cukkinit is. Én úgy szeretem, ha még nem fonnyadnak össze teljesen. Sóval, borssal ízesítettem, majd amikor már összeértek, akkor rászórtam az apró kockára vágott fetasajtot is. Hagyom, hogy a sajt is megsüljön egy kicsit. Penne tészta ha kifőtt, akkor összekeverem és már esszük is. A képen a tészta még nem főtt meg..


2 megjegyzés:

  1. Nevezz a Fagor receptversenyébe február 28-ig, és nyerj egy 50 ezer Ft-os vacsorameghívást Magyarország egyetlen Michlen díjas éttermébe, a Costesbe! Részletek: http://www.facebook.com/#!/Fagor.hu?v=app_10442206389

    VálaszTörlés
  2. Köszi, nem is láttam ezt a FB-n!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...