Hozzávalók:
1,5 dl langyos tej
1 tojás
50g olvasztott vaj
500g liszt
50g cukor
csipet só
1 ek fahéj
1/2 tk szerecsendió
1/2 tk őrölt szegfűszeg
3 g élesztő
100g mazsola
Az élesztőt megfuttattam a tejben és kis cukorban, amíg vártam rá, addig a többi hozzávalót összekevertem. Amikor az élesztő kicsit felfutott, akkor hozzáöntöttem a többi hozzávalóhoz és sima tésztára dagasztottam. Kelesztettem 1 órát, hogy duplájára emelkedjen, majd kiszaggattam belőle a kis zsemléket. Még egy fél órát pihentek, majd 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem 15-20 percig. A tetejét lehet, hogy jó lett volna megkenni tojással, de miután kész lettek, utána jutott eszembe. Kicsit tömör zsömlék lettek, tehát nem olyan, mint a boltban, hogy nagy zsömle, belül meg nagy lyuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése