2010. október 5., kedd

Kisfiam 2 éves szülinapi tortája

Épp Manny mester korszakát éli, bár mire eljött a szülinap már inkább Oso maci érdekelte. De addigra már kész voltak a figurák, szóval maradt ez a torta.


A figurákat marcipánból csináltam és unidec-ből, ami egy ilyen univerzális dekorációs anyag, olyan mint a marcipán, csak nem olyan drága. 1 kg-ot vettem velőle 1000 Ft-ért és a fele kellett csak a tortához. Köszönet Krickynek az infókért!

És íme a torta:
26 cm-es tortaformában csináltam, először is egy kakaós piskótát sütöttem. Mint utólag kiderült, az a jó, ha áll egy éjszakát, másnap könnyebb lapokra vágni, na, de majd legközelebb.


A krémek receptjét írom csak le, mert a kakaós piskótára már nem emlékszem.. valamelyik netes oldalról néztem, talán 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor... de nem tudom.. ciki, nem ciki, ez van.

Három tortalapra vágtam a tortát, a legalsó részre csokikrémet tettem: (na, ez is olyan csokikrém lett, amit 2 receptből csináltam, először lett egy csokipudingos, majd még egy kis olvasztott csoki is ment bele, hogy finomabb legyen)

Hozzávalók:
1 étcsokis pudingpor
3-4 deci tej
3-5 evőkanál cukor
20 deka étcsoki
20 deka vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 deci tejszín

A pudingot az előírásnak megfelelően elkészítem. Gőz fölött felolvasztottam az étcsokit, és hozzáadtam a vajat, a kakaóport, a cukrot és a tejszínt. Ekkor kellett volna habverővel krémesre verni, de ez nekem nem ment, elég folyós maradt. De sebaj, ráborítottam a pudingra és úgy vertem egy kicsit habossá a habverővel. Nagyon finom lett.

A másik krém pedig egy túrós-citromos-mascarponés krém lett. Mondjuk túró nélkül is finom lehet, de hát volt itthon egy kevés, nem akartam kidobni.

Hozzávalók:
100 gramm túró
250 gramm mascarpone
2 citrom
1-2 evőkanál porcukor
1 bourbon vaníliás cukor

A hozzávalókat összekevertem, a citromnak csak a levét tettem bele, mert ki tudja, hogy a héjját mivel kezelik.. Ezt is összehabverőztem egy kicsit, krémes állagúnak kell lennie.

A tortát bevontam a maradék citromos krémmel, mert a marcipánutánzat is fehér volt, nem akartam, hogy a csokis krém átüssön rajta. A tetejére pedig unidec-et tettem és a figurákat.

A torta mindenkinek nagyon ízlett, főleg az, ahogy a kesernyés étcsoki a citromos mascarponéval harmonizál.. nyami, most is tudnék enni egy szelettel!

2 megjegyzés:

  1. Szeretnénk megkérdezni, hogy hol lehet megvásárolni, ezt a Unidec anyagot?
    Előre is köszi: Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Szia Donát,
    Budapesten vettem az Üllői úton van egy ilyen üzlet.. keresem, keresem a pontos címet...
    De talán innen is lehet rendelni.. ételfestéket tuti. www.soregi.hu

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...