2010. október 31., vasárnap

Babber tökéletes kuglófja

Babber-Kata barátnőm osztotta meg velünk ezt a kuglóf receptet. Tegnap este már megsütöttem, hogy legyen finom reggeli. Muszáj ezt a minikuglóf formát használnom. :)

Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
20 dkg porcukor
1/2 zacskó sütőpor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
kb 1 evőkanál keserű kakaó
liszt, vaj a forma kikenéséhez

A lisztet összekeverem a sütőporral.
A tojásokat ketté választom és a sárgáját elkeverem a porcukorral, miután elkevertem hozzáadom a tejet, olajat fél decinként felváltva ,utána hozzáadom a sütőporos-lisztet szépen csomómentes elkeverem. Én habverővel szoktam, úgy a leggyorsabb.
A tojásfehérjét habbá verem és hozzá adom óvatosan ehhez a lisztes tejes-olajos keverékhez.
Kivajazom, lisztezem a formát és a tészta egy részét beletöltöm a formákba. A maradékhoz hozzákeverem a kakaóport és azt is belekanalazom a formába. A minikuglóf formáknál csak a 3/4-ig kell tölteni, mert szépen megemelkednek még.
Légkeveréses üzemmódban 150 fokon 50 percig sütöttem. Ha nagy kuglóf formát használunk, akkor kicsit tovább kell sütni, Tűpróbával ellenőrzőm, hogy megsült.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Nekem 6 rekeszes mini kuglóf formán van... ahhoz is elég ez a mennyiség?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...