
Hozzávalók a páchoz: olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma karikákra vágva (isteni finom a megsült fokhagyma karika!) de lehet összenyomva is, chilipaprika (én ilyen darabkásat használtam, de az őrölt is jó), gyömbér (most őröltet használtam), só, bors, akik szeretik, azoknak még egy kis méz is mehet bele. A lazacszeletekre rákenjük a pácot és egy kicsit állni hagyjuk. Én nem szoktam sokat várni, persze lehet, hogy jobb lenne, de valahogy sosincs rá idő.
Forró olívaolajban kisütjük a halszeleteket, mindkét oldalát kb. 5-5 percig. Néha öntök alá egy kis vizet is.
Jelen esetben a második 5 percnél hozzátettem a felvágott kaliforniai paprikát (1 közepes darab volt), sütöttem egy kicsit őket, majd még hozzáadtam egy adag főtt, kockára vágott krumplit. Kis olajat öntöttem még alá, hogy a krumpli is megsüljön. Pár perc sütés után már tálalható is!
Jó étvágyat!
megcsináltam mézzel, chili nélkül (hogy bababarát legyen:)) ) és nagyon nagyon finom lett!! köszi a receptet:)))
VálaszTörlésherib
Szívesen! Örülök, hogy ízlett!
VálaszTörlés