Még tavasszal ettem egy étteremben, aztán sokáig csak gondolkodtam rajta, hogy kéne csinálni. Végülis megvettem már az ikeában a 2 kis szuflé formát évekkel ezelőtt. Csak ott porosodnak. És akkor Ágotától kaptam egy bevált receptet.
Én a fele adagot csináltam meg, az 3 kicsi szuflé lett.
Hozzávalók:
15 dkg margarin,
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (én 80 %-os csokival csináltam),
4 tojás,
12,5 dkg porcukor,
kb 6 dkg liszt
Egy lábosban vizet forralunk és egy tálban (ami bírja a meleget) megolvasztjuk a margarint és a csokit , folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverjük. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként hozzáadjuk a csokihoz.
Miután csomómentesre elkevertük a tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Kis csészéket vagy bögréket kivajazunk és kristálycukrot megforgatunk benne ,majd a felesleget kiöntjük. A bögrék kb. feléig kanalazzuk a masszát, a 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk az első 5-6 percben mert összeesik. Amint kész fejjel lefelé fordítjuk a tálra, megütögetjük a tetejét és óvatosan leemeljük róla a bögrét. Forrón tálaljuk fagyival vagy tejszínhabbal.
Azt hiszem, hogy be kell szereznem még pár szuflé formát, hogy másokat is megörvendeztessek ezzel az édességgel! Esős őszi időben kötelező!
Én is már ezer éve készülök szuflét csinálni, de nem volt formám, és most vettem. Ki is próbálom a receptedet, ha ez Neked bevált. :) köszi
VálaszTörlés