2010. szeptember 6., hétfő

Norma tésztája kicsit másképp

A TV Paprikán láttam, ahogy egy olasz szakács percek alatt összedobta ezt a tésztaételt. És épp volt itthon padlizsán, gondoltam kipróbálom. Persze azért eltértem egy kicsit az eredeti recepttól, mert parmezán helyett mozarellát tettem rá és az sem rémlik, hogy bazsalikomot tett e bele a szakács...


Hozzávalók:

egy nagyobb padlizsán (hát nem mértem le)
olivalolaj
só, bors
oreganó
bazsalikom
csavart tészta (meg nem mondom, hogy mi az olasz neve)
2 gerezd fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv
1 nagyobb paradicsompüré konzerv




A fokhagymát egy kis olivaolajon megfonnyasztom, aztán ráöntöm a konzerv, hámozott paradicsomokat, és a pürét, hozzáadom az oreganót, sót, borsot és főzöm legalább 20 percig. Minél tovább, annál finomabb. A végén tépkedtem bele 5-6 bazsalikomlevelet is. (tuti friss paradicsommal sokkal finomabb, de most nem volt itthon annyi, hogy elég lett volna bele)
Közben a padlizsánt felkarikázom és felkockázom, és olivaolajon megsütöm őket. Nem kell sok olaj, mert eléggé beszívja.
A tésztát pedig megfőzöm.
Amikor minden kész van, akkor hozzáöntöm a tésztát a paradicsomos szószhoz, összekeverem, majd hozzáaadom a padlizsánokat. Tálaláskor mozarellát daraboltam rá és bazsalikomlevéllel díszítettem.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...