2010. szeptember 18., szombat

Mákos-szőlős minimuffin

Indult egy receptverseny. Hát arra gondoltam, hogy nevezek ezzel az édességgel.. a kiírás az volt, hogy szőlős legyen az étel. Ez szőlős lett. Finom is. (Közben persze kiderült, hogy mégsem nevezhetek.. de azért egy másik versenyen indult a muffin!)

Hozzávalók a tésztához:

Nedves rész:
15 deka cukor,
1 vaníliás cukor,
1 tojás,
1 dl olaj,
1 almás-fahéjas jogobella (de lehet sima kefír is, vagy sima joghurt)

Száraz rész:
20 deka liszt
1 sütőpor
2 evőkanál darált mák

A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Külön-külön összekeverjük a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntjünk a szárazat. A muffintepsi horpadásait kibéleljük muffinpapírral és belekanalazzuk a masszát. 140 fokon, légkeveréses módban sütöttem 15 percig.

Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál mascarpone
1 fürt kékszőlő
1 fürt fehérszőlő
1 kávéskanál porcukor

Amíg sül, addig a tetejére megcsináljuk a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverünk majdnem 1 deci musttal. A mustot én úgy készítettem, hogy
vettem 1 kékszőlő fürtöt és a kezemmel összenyomtam. Teszünk hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőszemet is apró darabokra vágtam és hozzáadtam a krémhez.

Amikor a muffinok megsültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazunk a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...