Indult egy receptverseny. Hát arra gondoltam, hogy nevezek ezzel az édességgel.. a kiírás az volt, hogy szőlős legyen az étel. Ez szőlős lett. Finom is. (Közben persze kiderült, hogy mégsem nevezhetek.. de azért egy másik versenyen indult a muffin!)
Nedves rész:
15 deka cukor,
1 vaníliás cukor,
1 tojás,
1 dl olaj,
1 almás-fahéjas jogobella (de lehet sima kefír is, vagy sima joghurt)
Száraz rész:
20 deka liszt
1 sütőpor
2 evőkanál darált mák
A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Külön-külön összekeverjük a száraz részt és a nedves részt, majd a nedves részhez hozzáöntjünk a szárazat. A muffintepsi horpadásait kibéleljük muffinpapírral és belekanalazzuk a masszát. 140 fokon, légkeveréses módban sütöttem 15 percig.
3 evőkanál mascarpone
1 fürt kékszőlő
1 fürt fehérszőlő
1 kávéskanál porcukor
Amíg sül, addig a tetejére megcsináljuk a krémet. 3 evőkanál mascarponét összekeverünk majdnem 1 deci musttal. A mustot én úgy készítettem, hogy vettem 1 kékszőlő fürtöt és a kezemmel összenyomtam. Teszünk hozzá még 1 kávéskanál porcukrot is. Pár szem fehérszőlőszemet is apró darabokra vágtam és hozzáadtam a krémhez.
Amikor a muffinok megsültek, megvárjuk, hogy kihűljenek, majd a tetejükre kanalazunk a mascarponés krémből. Végül egy szőlőszemmel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése