2010. szeptember 10., péntek

Csokoládés pavlova

Már régóta izgatja a fantáziámat ez a süti, a fotókon annyira ínycsiklandó. Ma meg már annyira esős, szomorú idő volt, hogy muszáj volt megcsinálnom, hogy egy kicsit jobb hangulatom legyen.



Hozzávalók:
2 tojásfehérje (szobahőmérsékletű),
egy csipet só
15 deka porcukor,
1 evőkanál ecet
3 evőkanál kakaópor


A tetejére:
2 dl tejszín,
porcukor,
2 kocka étcsoki a tetejére



A sütőt előmelegítem 120 fokra. A tojásfehérjéket felverem egy csipet sóval, aztán hozzáadagolom a porcukrot kanalanként. Amikor már fényes és elég kemény, akkor hozzáadom a kakaóport és az ecetet és elkeverem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, rákanalazom a tojásfehérje-masszát, kör alakút formázok, nekem kb olyan 4-5 centi magas lett. 100-120 fokon sütöttem légkeveréses módban 80 percig. Amikor elkészült, akkor megvárom, míg kihűl, utána tálalom.

A tetejére felverem a 2 dl tejszínt egy kis porcukorral, nagyon kevéssel, mert a csokis rész nagyon édes. A tetejére étcsokit reszelek.


Isteni finom, csokiimádóknak kötelező!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...