Szintén egy Dolce Vita recept, az egyik nagy kedvenc. Nyáron kötelező fogás, hihetetlenül finom! Nem is kell más, csak napsütés, egy kis házi limonádé mentával és egy adag toszkán kenyérsaláta.. máris a mennyben érzem magam.
Hozzávalók (2 kis adag):
1 szelet kenyér (én Lipótit használtam, az jó nagy szelet)
2 érett paradicsom
1 kis fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
7-8 bazsalikomlevél
olívaolaj
A kenyeret felvágom kis kockákra, a paradicsomot is feldarabolom, a lila hagymát is apró kockákra aprítom. Egy salátástálba szóróm őket, rátépkedem a friss bazsalikomleveleket és a fokhagymanyomón átnyomom a fokhagymát. Kis olívaolajjal locsolom, összekeverem és 1-2 órára a hűtőbe teszem. Mondjuk ma csak fél órát vártam rá, de így is tökéletes lett. Akkor az igazi, amikor a kenyerek már rózsaszínek, beitták a paradicsom levét.
A fotón a legújabb tavaszi asztalterítő is látszik, cuki rózsaszín madárkákkal. Lehet, hogy kicsit giccses, de nekem tetszik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése