Hozzávalók:
fél kg eper
300 gramm babapiskóta
250 gramm mascarpone
3 dl tejszín
1 vaníliarúd
fél liter tej
3 dkg kristálycukor a tejbe
3 evőkanál porcukor a krémbe
Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágtam, az egyik felének a magjai mentek a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom míg langyosra hűl. Addig a tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.
Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkák felével. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.
Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése