2012. február 11., szombat

Citromkrémes pavlova




Végre a recept is, most már gondoltam, hogy bemásolom, hogy ne kelljen folyton az interneten keresnek. És el is készült ma Apu születésnapjára.

Lila Füge receptje, innen.

Kicsit persze módosítottam, mert tettem kakaóport is a pavlovába.

A pavlovához:
3 tojásfehérje
3 ek víz
20 dkg porcukor
3 ek kakaópor

A citromkrémhez:
8 dkg cukor
1 csipet só
80 ml frissen facsart citromlé
6 dkg vaj
3 tojássárgája
1 citrom reszelt héja

1 dl habtejszín

½ kg bogyós gyümölcs vegyesen

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgépben felverjük, amíg lágy habot kapunk. Hozzáadjuk a vizet és addig verjük, amíg újra összeáll a hab. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a cukrot és addig verjük a habot, amíg egészen sűrű és fényes lesz.
A sütőpapírt sütőlemezre tesszük. A felvert habot a sütőpapírra kenjük úgy, hogy az oldalai kissé magasabbak legyenek, helyet csinálva a krémnek. Előmelegített sütőbe tesszük és 60 percig sütjük, amíg a habcsók külső kérget kap, de belül még puha. Elzárjuk a sütőt, ajtaját kitámasztjuk és bennehagyjuk a pavlovát, hogy kihűljön teljesen. Én most előző este megcsináltam, egész éjjel ott állt.
A citromkrémhez kis lábosba tesszük a cukrot, sót, citromlevet és vajat. Folyamatosan kevergetve a vajat teljesen felolvasztjuk, majd 1 percen át összefőzzük.
A tojássárgákat enyhén felverjük, a citromos vajas keverékből két evőkanálnyit hozzákeverünk, majd az egészet visszatesszük a lábosba. A lángot egészen alacsonyra vesszük és a krémet folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Tálkába tesszük, belereszeljük 1 citrom héját, sütőpapírral lefedjük, hogy ne bőrösödjön és lehűtjük. Kb. 1,5 óra múlva a tejszínből lágy habot verünk és lazán összeforgatjuk a citromkrémmel.
Az elkészült pavlova tetejére kanalazzuk a citromkrémet, a megmosott, megtisztított, felszeletelt gyümölcsöket a krémre púpozzuk és azonnal tálaljuk az elegáns desszertet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...