2011. június 16., csütörtök
Ribizlis minimuffin
Már kicsit unom, hogy a játszótéren folyton csak ropit esznek a kölkök. Egyrészt nagyon sós, és ugye az nem egészséges, a másik meg, hogy tuti tele van mindenféle adalékanyaggal. Hétvégén vettem ribizlit és mivel elég sok volt, gyorsan összedobtam egy minimuffint. Szerencsére mind elfogyott, szóval legalább akkora sikere volt, mint a ropinak szokott lenni... de ez legalább egészséges valamennyire.
Hozzávalók:
1 tojás
1 dl olaj
1 dl tejszín (lehet helyette 1 kefír, vagy 1 joghurt is)
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
a ribizli mennyiségét nem mértem, de olyan 2 marék mehetett bele, bár mindenkinek az ízlésétől függ, hogy szereti e az édes muffintésztában a savanykás ízt, vagy nem annyira
20 dkg liszt
1 sütőpor
A hozzávalókat a fenti sorrendben beletettem egy edénybe. A ribizli előtt összekevertem a hozzávalókat, majd bele a gyümölcs, újabb keverés, majd liszt, sütőpor, újabb keverés és már mehet is a muffinformákba. A sütőt a legelején bekapcsoltam 160 fokra, légkeveréses módban, és 15-20 perc alatt készre is sültek a muffinok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése