2013. május 19., vasárnap

Epres-túrós pohárkrém


Epres tiramisut szerettem volna készíteni a szombati ebédhez desszertként, de nem kaptam mascarponét. Túrót vettem helyette és úgy készült az alábbi túrós pohárkrém.

Hozzávalók négy pohárhoz:
kb fél kg eper (nem mértem le, lehet, hogy negyed kiló is elég)
250 gramm túró
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 bourbon vaníliás cukor
2 dl tej
8 db babapiskóta

A tejszínt habverővel felverem, majd belekeverem a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig keverem a habverővel, amíg krémes lesz. A tejet meglangyosítom.
A pohár aljára négybe vágott epret teszek, rá két evőkanál túrókrémet, majd a langyos tejbe áztatott babapiskótát, majd újra epret, krémet és a tetejére újra epret. (A babapiskóta el is hagyható.)
Pár órára a hűtőbe teszem, és ebéd után egy tökéletes desszertet kínálok!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...