2011. január 11., kedd

Répatorta

Amikor tavaly előtt karácsony felé közeledett Nóri megosztotta velünk ezt a receptet a fórumon. Hát mondanom sem kell, szinte mindenki megsütötte. Igazi karácsonyi illatok, puha, omlós tészta, a tetején pedig a mascarponés-narancsos krém.. hát valami ízvarázs!

Apa ezt kérte a születésnapjára és hát a fiúk is ezt kapták a karácsonyi ülésre.


Hozzávalók:
17, 5 dkg cukor
175 ml olaj
3 enyhén felvert nagyméretű tojás
14 dkg reszelt répa
10 dkg mazsola
egy nagy narancs reszelt héja
17 dkg liszt
fél csomag sütőpor
egy evőkanál szódabikarbóna
egy evőkanál őrölt fahéj
fél evőkanál szerecsendió
fél evőkanál reszelt gyömbér

A tetejére
25 dkg mascarpone
egy citrom vagy narancs leve
4-5 evőkanál porcukor

A sütőt 180 fokra – légkeverésen 160 fokra – előmelegítem. A sütőformát sütőpapírral kibélelem. A cukrot az olajjal és a tojásokkal összekeverem, beleforgatom a répát, a mazsolát és a narancshéjat. A lisztbe belekeverem a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd beleszitálom a répás keverékbe. Az egészet éppen csak összeforgatom, lágy és folyékony masszát kell kapnom. A tésztát a formába öntöm és 40-45 percig sütöm, majd rácsra téve hagyom teljesen kihűlni.
A bevonathoz a mascarponét a citromlével (vagy narancslével) és a cukorral habosra keverem, és széles pengéjű késsel elegyengetem a répás süti tetején.
Hűtőbe teszem, de fogyasztás előtt legalább fél órát hagyom szobahőmérsékleten állni.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...