2010. február 23., kedd

Rivaldafényben a csokis muffin

Hasonlóan készül, mint a fetás-olivás változat, a különbség csak annyi, hogy kerül bele cukor, kakaó és csokoládé. Csokoládénak mehet bele minőségi csokoládé is, akkor a legfinomabb, na, de a megmaradt Mikulás és Nyuszis csokikkal is tökéletes. És ezeknek előnye, hogy pikk-pakk össze lehet törni.

Pár perc alatt kész a tészta, és amilyen gyorsan megsül, olyan gyorsan el is fogy.

Váratlan vendégeknek tökéletes sütemény.

Hozzávalók:
száraz rész:
20 deka liszt
1 sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
egy kis fahéj (aki nem szereti, nem muszáj, ettől csak finomabb lesz)
nedves rész:
1 tojás
1 deci olaj
1 kefír (lehet natúr joghurt is)
15 deka cukor
1 vaníliás cukor
összetört csokoládé (1 átlagos méretű mikulás, vagy nyuszi, vagy fél tábla bármilyen tej vagy étcsokoládé)

Elkészítés:

A száraz részeket villával összekeverem egy edényben, majd a nedves részekkel is így teszem egy kézi habverővel. Majd a nedves részbe beleöntöm a száraz részt, összekeverem egy kanállal és mehet is a papírkapszlival kibélelt muffinformákba.
Előmelegített (amikor nekiállok az egésznek, akkor bekapcsolom a sütőt) sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütöm.
Ha szép a teteje, akkor kész van.

Meg lehet még bolondítani banánnal, vagy sárgabaracklekvárra, vagy meggydarabokkal..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...