2012. március 26., hétfő

Mák és New York

Az első magyar GoodFoodból van a recept, végre itthon is lehet kapni eme remek kiadványt. Kár, hogy inkább főétel van benne, mint desszert.
Dóri szülinapjára készült a torta, extra mákos. A mascarponéért csak négy üzletben voltam, a gránátalma beszerzésről pedig már nem is írok inkább. Az alapanyagok beszerzése több időt vett el, mint maga a torta elkészítése. Külön köszönet Zsuzsinak, aki a színes csíkos ingjét is feláldozta a gránátalma magocskák megszerzésért.

Hozzávalók: (egy 18 cm-s tortaformához)
250 gramm darált mák
150 gramm cukor
50 gramm vaj
fél csomag sütőpor
3 tojás
egy fél marék kandírozott narancshéj
250 gramm mascarpone
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
2 gránátalma

A tojássárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem.
A sütőport elkeverem a mákkal, a mákot összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a kandírozott naranccsal, végül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
Kivajazott sütőformában 180 fokon 45 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét összekeverem a vaníliás cukorral, rákenem a kihűlt torta tetejére és oldalára. Legvégül megszóróm a gránátalma magjaival.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...