2011. december 17., szombat

Flódni-szerű pohárban


Nem is tudom, hogy minek definiáljam az alábbi desszertet. Már nagyon régóta szerettem volna flódnit csinálni, de valahogy sohasem jött össze. Kíváncsi voltam az ízhatásra, a mák-dió-alma hármasára. Most viszont találtam egy nagyon egyszerű receptet a Nők Lapja Cafén. Kicsit módosítottam rajta, íme:

Hozzávalók:
Alapkrém:
2 tojássárgája
2 ek liszt
1 ek méz
4 dl tej
1 bourbon vaníliás cukor
3 ek mascarpone

Mákos rész: 5 dkg darált mákot összekeverek 1 teáskanál mézzel és 2 evőkanál almás krémmel.
Almás krém: 2 almát meghámozok, kockákra vágom és felteszem főni 5 dl vízben, egy fél citrom levét csöpögtetem rá, és egy kis fahéjjal ízesítem.
Diós krém: az alapkrém feléhez 8 dkg darált diót keverek.
Babapiskóta ízlés szerint.

Alapkrém elkészítése: A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a tejet a vaníliás cukorral és a mézzel felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket, majd sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.

Négy pohár lett belőle nekem. Minden pohár aljára teszek mákos keveréket, az összeset szétosztom. Utána teszek rá 1-1 babapiskótát kettétörve, majd az alapkrém következik. Utána újabb babapiskóta, majd az almás krém. Végül a tetejére a megmaradt alapkrémbe belekeverem a diót és azt kanalazom a tetejére.

Jó étvágyat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...