2011. június 26., vasárnap

5 perces süti


Sikerült a Lidl-ben újabb 4 szufléformát vennem és be is terveztem uzsonnára egy csokis szuflét. Aztán keresgéltem a Tanyás csajok főzős blogjaiban, és Lilunál az alábbi receptre bukkantam. Gondoltam, ha tényleg csak 5 perc, akkor egy próbát megér. Tényleg csak 5 perc és bár nem vártam sokat az ízétől és magától az egész sütitől, de kellemesen csalódtam. Jó, nem hasonlítható egy igazi szufléhoz, mert ez nem is olyan, se állagra, se ízre.. de lett belőle 2 kis adag, gyors édességnek tökéletes.

Hozzávalók:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj
2 kocka összevágott fehércsoki darab (opcionális)
1 csepp vanília aroma

1 nagyobb bögre, én ebben kevertem és utána két részre osztottam és szuflés formában sütöttem.

A lisztet a cukorral és a kakaóporral összekevertem, utána hozzáadtam a tojást, azt is elkevertem, majd a tejet és az olajat is, végül a végén egy kis aromát is tettem bele. Fehércsokoládé darabkákat tettem a tetejére és 2:30 percre betettem a mikróba 1000W-ra. Lilu mondjuk meggyel csinálta, úgy is finom lehet.

Joghurtos ananászkrémleves


Kellett mára valami levest főzni, valami édesek kívántam, de semmi gyümölcs nem volt itthon. Boltba menni meg kedvem nem volt. Csak egy ananászkonzerv. Gyorsan csináltam belőle levest. Szerintem hidegen a legfinomabb.

Hozzávalók:
1 ananászkonzerv (ez darabos volt)
1 natúr joghurt
1 vaníliás cukor
kis fahéj
víz

Az ananászt a levével együtt beleöntöttem egy edénybe, vízzel felengedtem, hogy jól ellepje és feltettem főzni. Ízesítettem egy kis fahéjjal és egy vaníliás cukorral. Kb. 20-25 perc alatt puhára főtt, ekkor botmixerrel összeturmixoltam. A natúr joghurtot pedig elkevertem benne. Utána még összeforraltam és már kész is.

2011. június 19., vasárnap

Egyszerű és nagyszerű: meggyes piskóta


Ma lusta voltam, nem főztem ebédet, ettünk inkább kínait. Viszont a meggy meg már ott állt 2 napja, muszáj volt kezdeni vele valamit. Apa mindig reklamál, hogy miért nem sütök már meggyes piskótát, miért mindig csak muffin van.. úgyhogy most neki kedveztem.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 fél sütőpor
3 tojás
15 dkg porcukor
10 evőkanál meleg víz
40 dkg már magozott megy

A porcukrot a tojássárgájákkal legalább 10 percig keverem robotgéppel. Ilyenkor jó, hogy a robotgép keverőtálas, mert ez a 10 perc alatt én legalább ki tudtam magozni a meggyeket. Hozzáadtam 5 kanál vizet, majd a lisztes-sütőporos keveréket és a maradék vizet. A tojásfehérjéket a másik robotgéppel kemény habbá vertem. Óvatosan a lisztes keverékhez kevertem és már ment is az előre kivajazott, kilisztezett tepsibe. A sütőt 160 fokra melegítettem elő, légkeveréses módban. Majd megszórtam a tésztát a lecsöpögtetett meggyel és már toltam is be a sütőbe. 30-35 perc alatt meg is sült (tűpróba). Jó étvágyat!

2011. június 18., szombat

Gyümölcsös krémtúró



Igazából egy málnás-mascarponés túrótortát szerettem volna csinálni, de a mascarpone a szavatossága ellenére elég fura állagú volt, így a kukában landolt. Maradt tehát a gyümölcs (málna, ribizli és meggy) és a túró..

Hozzávalók (2 főre):
250 gramm túró
1 natúr joghurt
5 dkg cukor
egy fél citrom leve
1 vaníliarúd kikapargatott belseje

A hozzávalókat Kiskorú összekeverte robotgéppel (persze egy kis segítség azért kellett neki), és már ehettük is.

2011. június 16., csütörtök

Csak egy kép

A múltkori vendégségre elkészítettem a citromkrémes pavlovát, ami a Szuflé magazin címlapján volt. A receptet majd hozom, mert most fogalmam sincs, hogy hol az újság, de íme a remekmű.. hát valami mennyei volt.

Ribizlis minimuffin



Már kicsit unom, hogy a játszótéren folyton csak ropit esznek a kölkök. Egyrészt nagyon sós, és ugye az nem egészséges, a másik meg, hogy tuti tele van mindenféle adalékanyaggal. Hétvégén vettem ribizlit és mivel elég sok volt, gyorsan összedobtam egy minimuffint. Szerencsére mind elfogyott, szóval legalább akkora sikere volt, mint a ropinak szokott lenni... de ez legalább egészséges valamennyire.

Hozzávalók:

1 tojás
1 dl olaj
1 dl tejszín (lehet helyette 1 kefír, vagy 1 joghurt is)
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
a ribizli mennyiségét nem mértem, de olyan 2 marék mehetett bele, bár mindenkinek az ízlésétől függ, hogy szereti e az édes muffintésztában a savanykás ízt, vagy nem annyira
20 dkg liszt
1 sütőpor

A hozzávalókat a fenti sorrendben beletettem egy edénybe. A ribizli előtt összekevertem a hozzávalókat, majd bele a gyümölcs, újabb keverés, majd liszt, sütőpor, újabb keverés és már mehet is a muffinformákba. A sütőt a legelején bekapcsoltam 160 fokra, légkeveréses módban, és 15-20 perc alatt készre is sültek a muffinok.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...