2010. május 27., csütörtök

Epres finomság

Mostanában rászoktam a facebook-ra egy kicsit. Ott is jelen van Mirelle, a gasztroblogger, és minden nap valami isteni csodát tesz fel. Hát tegnap eme epres finomság volt a soros, nem tudtam ellenállni neki, azonnal meg kellett csinálnom. Kicsit ugyan módosítottam az eredeti recepten, mert nem került bele bazsalikom, helyett inkább egy kis lime levet facsartam a krémbe. Ja és ez csak 2 adagos volt, vagyis 2 nagy adag. Íme:



Epres millefeuille (hogy ezt hogy kell kimondani, hát passz)

30 dkg mascarpone

4 ek porcukor

50 dkg eper (hát ezt nem mértem, de szerintem nem tettem bele ennyit)

1 csomagnyi levelestészta

1 bourbon vaníliás cukor

egy fél lime leve

+ porcukor a tetejére

A tésztát egy sütőpapíros gáztepsire fektetem, letakarom egy másik sütőpapírral és egy másik gáztepsivel lenyomatolom. Ebben a satuban szorított állapotában 200 fokon sütöm nagyjából 25-30 percig, amíg szép arany színe nem lesz. Nekem aranybarna lett, de szerencsére le tudtam vágni az alját.

Én már eleve 3 részben sütöttem a tésztát, mert nem akartam vagdosni, és a 3 részt vágtam még ketté. Na, remélem, érthető. A leveles tészta alapból 3 darab volt. Ezeket nyújtottam ki és sütöttem meg, majd vágtam 2 darabra. Így talán kicsit vastagabb lesz a tészta, mint az eredeti receptben.

Miután kihűlt, akkor beletöltöm a tésztasülés közben elkészített krémet.

A krém pedig: a mascarponet egy tálba teszem, bele a cukor, a lime leve, a vaníliás cukor és habverővel dolgoztam rajta egy kicsit, hogy habos-krémes legyen. Után az epreket is beletettem és azzal is áthabverőztem kicsit, hogy rózsaszín legyen a krém és sz eperdarabok is kisebbek legyenek.

Végül fogom a tésztát, kenek rá a krémből, jön egy tető-tészta, majd újabb krém és tésztával zárom. A tetejére porcukrot szórtam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...